Datorită STS, autoritățile comunică mai bine în subteran

Într-un comunicat din 04 iunie a.c., Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a informat că Societatea de Transport cu Metroul București – METROREX S.A. și  Serviciul de Telecomunicații Speciale au demarat un proiect de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la rețeaua de metrou a Municipiului București.

Aceasta asigură “servicii de comunicații radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului român cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență” (echipajele de Ambulanță, SMURD, pompieri, polițiști și jandarmi).

De asemenea, se menționează că “forțele de intervenție beneficiază de comunicații specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din stațiile și tunelele de metrou ale Capitalei. Operaționalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenție ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor. Acoperirea radio s-a realizat etapizat la un număr de 13 stații de metrou din cadrul magistralelor M1 și M3 și în tunelurile de metrou adiacente acestora. Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou. Pentru realizarea acestui proiect sunt utilizate tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante și a sistemelor de antene distribuite”.

Conținutul comunicatului poate fi vizualizat aici: http://www.mt.gov.ro/

Sursa foto: visualhunt.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *