Despre Noi

Intelligence Arena este un proiect ce intenționează să trateze teme de actualitate din sfera intelligence-ului care să stârnească dacă nu curiozitatea, măcar apetitul fiecărei persoane interesată de ceea ce este secret, ascuns sau mai puțin la vedere.

Provocarea este cu atât mai mare cu cât vom aborda un domeniu care, în România, este neexplorat sau neexaminat suficient de public, politicieni și academicieni, cu toate că se află chiar în fața noastră.

De multe ori nu tot ceea ce citim în media despre intelligence și, implicit, serviciile de informații, este adevărat. Mereu vor rămâne niște dark corners neexplorate și, tocmai de aceea, vom încerca să sublinem, cu fiecare articol, că diferența se află în detalii.

Într-o manieră cât se poate de transparentă și deschisă, vom realiza  știri și analize ce ar putea fi valoroase pentru oricine dorește mai multă claritate și o perspectivă informată în domeniul intelligence.

Printr-o abordare obiectivă, intenționăm ca activitatea noastră să fie lipsită de prejudecăți comerciale, partizane și ideologice.

De câtă secretomanie avem nevoie într-un stat modern, pentru a ne considera un cetățean informat? Unde tragem linie când vine vorba de independența serviciilor de informații sau influențele asupra acestora? Cât de mult balast sau informație reală ajunge în media? Ne place să credem că una dintre trăsăturile-cheie ale unei arene este dată de faptul că spațiul unde se derulează evenimentele este punctul cel mai de jos, permițând vizibilitate maximă. Pentru a ne ajuta să scrijelim răspunsuri, măcar la suprafață, vă invităm să luați loc în arenă.