MI6: capacitatea de spionaj a Rusiei a fost redusă la jumătate

Capacitatea de spionaj rusă în Europa a fost redusă la jumătate după expulzarea a peste 400 de agenți ruși de pe continent și arestarea mai multor spioni sub acoperire care se dădeau drept civili, potrivit lui Richard Moore, șefului M16, serviciul de informații britanic, transmite publicația spaniolă 20 Minutos, preluată de Rador.

Într-un discurs în cadrul unui Forum de securitate desfășurat la Aspen (Colorado, SUA), reluat vineri de CNN, Moore a dat asigurări că, din această cauză, invazia rusă a Ucrainei „își pierde avânt”.

„În Marea Britanie, credem că (expulzarea agenților) probabil a redus la jumătate capacitatea Rusiei de a spiona în Europa”, a adăugat el.

Cu privire la situația din Ucraina, el a spus că este de părere că Rusia a „eșuat semnificativ” în obiectivele sale inițiale de a ocupa Kievul și de a răsturna guvernul ucrainean, iar acum folosește în mare măsură „carne de tun” în ofensiva sa pentru a câștiga controlul asupra estului Ucrainei.

Rușilor le va fi din ce în ce mai greu să obțină forțe în următoarele săptămâni, prin urmare „cumva vor trebui să se oprească și asta le va oferi ucrainenilor posibilitatea de a riposta”, a spus el.

Moore a menționat că ucrainenii, la rândul lor, rămân cu moralul ridicat și „încep să primească cantități tot mai mari de armament bun” de la aliați.

În cele din urmă, despre zvonurile care au circulat despre starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin, șeful serviciilor britanice de spionaj a asigurat că „nu există nicio dovadă că Putin suferă de probleme grave de sănătate”.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: danna § curious tangles on VisualHunt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *