Rusia l-a inclus pe şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei pe lista persoanelor căutate

Autorităţile ruse l-au inclus joi pe şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, pe lista persoanelor căutate, deoarece această structură este considerată responsabilă pentru mai multe atacuri împotriva Rusiei, relatează AFP.

Numele lui Kirilo Budanov, în vârstă de 37 de ani, apare acum în baza de date a Ministerului rus de Interne cu persoane căutate pentru încălcări ale codului penal.

Autorităţile nu au precizat de ce îl acuză.

Budanov, care conduce departamentul de informaţii militare din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării din 2020, este acuzat de autorităţile ruse că a organizat atacul din octombrie 2022 care a distrus parţial podul care leagă Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, de Rusia.

La sfârşitul lunii noiembrie, Ucraina a declarat că suspectează Rusia de otrăvirea cu metale grele a soţiei lui Budanov, Marianna Budanova, care îl consiliază pe primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Kremlinul a respins acuzaţiile, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, dând asigurări presei că “Ucraina întotdeauna dă vina pe Rusia pentru tot”.

Sursa: agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *