Agentul FBI Robert Levinson, dispărut în Iran în urmă cu 13 ani, ar fi decedat în detenție


Potrivit unui comunicat emis de familia sa citat de BBC, fostul agent FBI Robert Levinson, dispărut în Iran în urmă cu 13 ani, a murit în custodia forțelor de securitate,

“Este imposibil să descriem durerea noastră”, a anunțat familia, adăugând că moartea lui Levinson pare să fi avut loc înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus în Iran.

Robert Levinson a dispărut în 2007 pe insula iraniană Kish și a devenit ostaticul american aflat în cea mai lungă detenție.

Familia sa spune că se afla într-o misiune CIA neautorizată. Levinson s-a retras din FBI în 1998, însă lucrat pe insula Kish ca detectiv particular, investigând contrabanda de țigări din regiune, spune soția sa. Oficialii americani suspectează că Robert Levinson a fost răpit de serviciile iraniene de informații pentru ca Iranul să aibă un avantaj în negocierile cu Washington. Potrivit FBI, Levinson ar fi fost răpit în data de 9 martie 2007.

FBI a transmis un mesaj pe 9 martie 2020, anunțând că se împlinesc 13 ani de la răpirea lui Levinson și că acesta ar avea acum 72 de ani.

În 2019, autoritățile americane au anunțat o recompensă de până la 20 de milioane de dolari pentru informații privind găsirea, recuperarea și salvarea lui Levinson. Totodată, FBI a anunțat o recompensă de 5 milioane de dolari în cazul lui Levinson.

Continuarea materialului poate fi vizualiuzată aici: bbc.com

Sursa foto: bbc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *