Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova continuă demersurile împotriva fake-news

Scriam la 08.04.2020, că SIS Moldova a anunțat că a identificat alte două surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția Covid-19: covid19-md.tk și news-front.info. 

Potrivit comunicatului de pe site-ul ww.sis.md, “Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, la 15 aprilie curent, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire. Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei pentru luarea deciziilor ce se impun. Astfel, urmează a fi sistate portalurile: news-romania24h.xyz şi caramida.news.blog.”

Se pare că Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova își concentrează, în continuare, eforturile, în lupta împotriva COVID, pe latura contracarării știrilor false. Un demers de apreciat, și de urmat și de alte servicii, de pe plan intern, de ce nu, care, se pare, că nu au o activitate în acest sens.

Sursa foto: visualhunt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *