Ce știu serviciile secrete americane despre OZN-uri?

Directorul National Intelligence și secretarul pentru Apărare au la dispoziție mai puțin de șase luni pentru a pune la dispoziția comisiilor parlamentare pentru securitate și forțe armate un raport declasificat despre „fenomene aeriene neidentificate”, potrivit newsweek.ro.

Este o prevedere care a fost inserată în secțiunea „Intelligence Authorization Act” pentru anul fiscal 2021, inclusă în proiectul de fonduri guvernamentale de 2,8 trilioane de dolari alocate pentru combaterea Covid-19 și pentru sprijin financiar, semnată de Donald Trump în decembrie. Conform directivei Comisiei senatoriale pentru Servicii Secrete, raportul trebuie să includă analize detaliate ale datelor și informațiilor colectate de Office of Naval Intelligence, Unidentified Aerial Phenomena Task Force și FBI.

Trebuie de asemenea să descrie în detaliu „procesul interagenții de asigurare promptă a colectării datelor și analizei centralizate a tuturor Fenomenelor Aeriene Neidentificate de competența guvernului federal” și să desemneze o persoană oficială responsabilă pentru acest proces. În final, raportul trebuie să identifice orice amenințare potențială la securitatea națională și să aprecieze dacă națiuni inamice ar putea fi în spatele unor asemenea activități, a hotărât Comisia. Raportul prezentat trebuie să fie desecretizat, deși poate conține o anexă clasificată. Pentagonul a difuzat anul trecut în aprilie trei filme scurte care prezintă „Fenomene Aeriene Neidentificate” – clipuri confirmate ulterior de US Navy ca fiind reale.

Filmele, unul din 2004 și celelalte două din 2015, arată OZN-uri deplasându-se rapid în timp ce sunt înregistrate de camere în infaroșu și includ și reacțiile observatorilor.  În august, Pentagonul a anunțat că formează un grup de lucru pentru investigații.

Membrii Congresului și oficiali ai Pentagonului sunt de mult timp îngrijorați de apariția unor aeronave neidentificate zburând deasupra unor baze militare americane.

Comisia Senatului pentru servicii secrete a votat în iunie trecut ca Pentagonul și comunitatea de informații să prezinte o analiză publică a observațiilor. Dar nu este prima oară când Pentagonul a cercetat imagini aeriene ale unor obiecte neidentificate.

Pentagonul a studiat în trecut înregistrări ale unor asemenea incidente în cadrul unui program clasificat, demarat la inițiativa fostului senator Harry Reid și închis între timp. Programul a fost inițiat în 2007 și încheiat în 2012, conform Pentagonului, care apreciase că existau alte priorități care necesitau finanțare.

Luis Elizondo, fostul conducător al programului, declarase în 2017 pentru CNN că el personal crede că „există dovezi convingătoare că s-ar putea să nu fim singuri”.

Sursa: newsweek.ro

Sursa foto: newsweek.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *