Comunitatea de Informaţii din SUA: “Așa facem în toate situațiile de criză”

Departamentul condus de Directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii (DNI) din SUA, ODNI (Office of the Director of National Intelligence), a emis un comunicat, la 30 aprilie, privind originea COVID-19. Comunitatea de informații din Statele Unite ale Americii nu este de părere că noul coronavirus este creat în laborator sau modificat genetic:

“Întreaga Comunitate Națională de Informații (CNI) din SUA a oferit în mod constant sprijin pentru factorii de decizie din SUA și celor care întreprind demersuri împotriva virusului COVID-19, originar din China. Comunitatea de informații este, de asemenea, de acord cu extinsul consens științific potrivit căruia virusul COVID-19 nu a fost creat de o ființă umană sau modificat genetic.
Așa cum facem în toate situațiile de criză, experții comunității răspund prin creșterea resurselor și producând informații critice cu privire la problemele esențiale pentru securitatea națională a Statelor Unite. Comunitatea de Informații va continua să examineze riguros informațiile și informațiile emergente pentru a determina dacă focarul a avut la bază contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident la un laborator din Wuhan”.


Textul comunicatului poate fi consultat aici: dni.gov, twitter.com/ODNIgov
Sursa foto: dni.gov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *