FBI, noi imagini

Poliţia federală americană FBI a difuzat marţi noi imagini ale unui bărbat suspectat că ar fi plasat bombe artizanale la Washington în 5 ianuarie, în ajunul asaltului împotriva Capitoliului, cu speranţa că va primi informaţii care să permită identificarea acestuia, relatează AFP.

Înregistrarea video făcută publică arată imagini cu suspectul captate de camere de supraveghere pe mai multe străzi ale capitalei SUA. Îmbrăcat în pantaloni negri şi cu o bluză de trening, chipul său este ascuns de o glugă, o mască şi ochelari. El poartă mănuşi şi ţine un rucsac într-o mână.

FBI a publicat deja fotografii ale suspectului, în special cu încălţămintea sport de firmă pe care o purta, oferind o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestarea lui.

Bărbatul este suspectat că ar fi plasat bombe artizanale în apropiere de sedii ale partidelor republican şi democrat, în apropiere de Capitoliu. Bombele nu au explodat şi ar putea să nu fi fost destinate decât pentru a îndepărta poliţia de Capitoliu tocmai înaintea asaltului.

“Continuăm să credem că cineva, undeva, are informaţii a căror importanţă nu a realizat-o până acum”, a declarat Steven D’Antuono, director adjunct al biroului FBI din Washington.

Aceste bombe artizanale erau “dispozitive operaţionale care ar fi putut exploda, provocând răni grave sau moarte”, a subliniat el.

Mai multe mii de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului în 6 ianuarie, în momentul în care aleşii certificau victoria rivalului său democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în cursul acestui atac, al cărui caracter spontan este din ce în ce mai pus discuţie şi peste 300 de persoane au fost arestate până în prezent în legătură cu participarea lor asalt.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: mediapost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *