Hackerii devin din ce în ce mai buni

Experții în securitate cibernetică avertizează că atacurile de phishing în care hackerii se dau drept persoane de încredere, devin din ce în ce mai sofisticate, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit unui raport al FBI, hackerii devin din ce în ce mai perfecționați când e vorba de aflarea parolelor conturilor; aceștia și-au schimbat chiar și modalitatea de acțiune, nu mai utilizează programe complicate prin care sparg sistemele cibernetice.

Majoritatera hackerilor au migrat spre phishing pentru că este mai ușor. Dacă te conving să-mi dai credențialele tale, s-a terminat. Nu mai am nevoie de altceva, potrivit directorului de cercetare în securitate din cadrul Microsoft, Tanmay Ganacharya.

Atacatorii cibernetici vor încerca să intre în sistem folosindu-se de angajații situați cel mai jos pe scara ierarhică, cărora le vor trimite mailuri ce par a fi de încredere. Li se va cere să se autentifice cu username și o parolă, iar, după ce obțin accesul, le va fi mult mai ușor să compromită conturile altor angajați cu funcții înalte. De asemenea, hackerii vor încerca să spargă sistemele companiilor mici pentru a putea ajunge, mai simplu, la partenerii de business importanți.

Vechea metodă „typosquatting” revine în prim-plan. Hackerii se folosesc de domenii de internet faimoase, cărora le schimbă litere, în speranța că unii utilizatori le vor accesa. Spre exenplu, există adrese de internet cu numele „goggle.com” sau „yuube.com”.

Mai multe informații, aici: mediafax.ro

Sursa foto: wuestenigel on VisualHunt.com / CC BY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *