Hackerii ruşi ai „Killnet” amenință din nou Occidentul, în special Italia

  • După atacurile Ddos (Distributed denial of service) care au lovit diverse site-uri instituţionale în ultimele zile, hackerii pro-ruşi ai grupului KillNet ameninţă din nou. Avertismentul a fost dat pe chatul Telegram al colectivului. Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, împreună cu echipa de răspuns la incidente de securitate informatică, au confirmat gravitatea alarmei.

Hackerii ruşi ai Killnet nu se potolesc: Vom da o lovitură ireparabilă„. Avertismentul a fost dat pe chatul Telegram al colectivului, despre care italienii cred că este compus din tineri ruşi şi români care vor să facă pe plac Kremlinului.

După atacurile Ddos (Distributed denial of service) care au lovit diverse site-uri instituţionale în ultimele zile, hackerii pro-ruşi ai grupului KillNet ameninţă din nou Occidentul, în special Italia. „30 mai – 05:00 punctul de întâlnire este Italia!”, se arată într-un mesaj postat pe Telegram de colectiv.

Anterior, Anonymous a făcut inaccesibil site-ul pro-rus „killnet.ru”, declarând război hackerilor rivali. Parchetul de la Roma a deschis un dosar de anchetă privind atacurile din ultimele zile. Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, la rândul său, a raportat că atacurile de tip Ddos pot face site-urile indisponibile pentru o anumită perioadă de timp, dar nu afectează integritatea sistemelor.

Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, împreună cu echipa de răspuns la incidente de securitate informatică, au confirmat gravitatea alarmei: „Sunt în continuare semne şi ameninţări de posibile atacuri iminente împotriva, în special, a entităţilor publice naţionale, a entităţilor private care prestează un serviciu de utilitate publică sau subiecte private a căror imagine este identificată cu Italia” , au transmis acesția.

Sursa: mediafax.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *