Herbert Harris: „Obiectivele pe termen lung necesită planificare extensivă, pregătire și execuție”

În analiza „Planificarea integrată: Cheia unui management agil al performanței organizațiilor” din aprilie 2019, producătorul american de tehnologie avansată, IBM, trasează rolul și importanța procesului de planificare, pliabil, de ce nu, inclusiv organizațiilor de intelligence, nu doar entităților private.

– Integrarea, esențială pentru standardizarea acțiunilor de planificare, bugetare și previziune.

– 33% din informațiile critice/ de maximă importanță, furnizate cu întârziere, fapt ce poate provoca un efect de ondulare care determină luarea de decizii slabe și rezultate la fel de slabe.

– Planificarea integrată, imperioasă în cultura unui „acum” continuu. La baza ei stau comunicarea, coordonarea și colaborarea.

– Schimbarea, o necesitate: scopul unei abordări dinamice și integrate a planificării nu este de a crea un plan perfect și fix. Trebuie folosite toate resursele disponibile pentru a crea un plan cât mai precis, flexibil și transparent posibil, folosind o soluție care face mai mult decât planifică – analizează datele, dezvăluie tendințele și permite iterarea în timp real.

– Foile de calcul, limitări și dezavantaje atunci când organizațiile încearcă să le folosească pentru managementul performanței, in extenso. Între cele 5 pericole ale foii de calcul, se numără: timp irosit în standardizarea procesului de planificare; lipsa integrității și transparenței datelor – versiuni conflictuale ale adevărului; lipsa de colaborare – absența informațiilor verificate din prima linie; proces îngreunat în colectarea și verificarea datelor – incapacitatea de a reacționa rapid la schimbări; întreținerea și agregarea aplicațiilor – foi de calcul greu de „întreținut”.

Materialul poate fi accesat aici: ibm.com

Sursa foto: https://visualhunt.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *