Iordania: Drone și camere de supraveghere în limitarea coronavirus

Autorităţile iordaniene au anunţat că vor folosi drone şi camere de supraveghere pentru a pune în aplicare interdicţia de circulaţie impusă în întregul regat pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează AFP, citat de Agerpres.

“Forţele armate şi serviciile de securitate vor utiliza tehnologii moderne, cum ar fi drone şi camere de supraveghere, pentru a se asigura că interdicţia este respectată”, a declarat sâmbătă seara ministrul de stat pentru informaţii, Amjad al-Adayle, într-o conferinţă de presă.

Adayle, care este şi purtătorul de cuvânt al guvernului, a avertizat că autorităţile vor lua “măsurile necesare împotriva oricui încalcă deciziile luate” pentru a limita răspândirea epidemiei.

Iordania a impus luna trecută o interdicţie de circulaţie la scară naţională, cu sancţiuni severe pentru cei care nu o respectă. Cel puţin 1.600 de persoane au fost arestate pentru că au încălcat această interdicţie, potrivit autorităţilor.

Luna trecută, armata a închis capitala, Amman, şi toate provinciile regatului şi au interzis circulaţia între acestea până la o notificare ulterioară.

Continuarea materialului poate fi vizualizată aici: rfi.fr

Sursa foto: albawaba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *