Irakul neagă implicarea în uciderea lui Soleimani

La 03.03.2020, Serviciul Irakian de Informații (IIS) a negat acuzațiile recente cu privire la implicarea șefului său Mustafa Al-Kazemi în asasinarea principalului comandant iranian Qassem Soleimani și a șefului paramilitar irakian Abu Mahdi Al-Muhandis în ianuarie, în Bagdad.

Mențiunile făcute de IIS au venit ca răspuns la declarațiile recente ale unui oficial de securitate din Hezbollah irakian, Abu Ali Al-Askari, potrivit cărora Al-Kazemi ar fi ordonat uciderea lui Soleimani și Al-Muhandis într-un atac aerian american din apropierea aeroportului Bagdad.

Potrivit IIS,  acuzațiile au fost „nefondate”, menționând că ar fi afectat reputația serviciilor locale de securitate, „funcțiile IIS fiind centrate pe deservirea națiunii irakiene și a cetățenilor acesteia”.

De asemenea, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Serviciului Irakian de Informații, s-a menționat că declarațiile vehiculate în mass-media și social media reprezintă o amenințare clară pentru pacea civilă și aducând prejudicii de imagine șefului Serviciul Irakian de Informații, Mustafa al-Kazemi.

Serviciul Irakian de Informații a mai subliniat că siunile naționale pe care se angajează să le servească patriei și poporul nu sunt subordonate politic și nu sunt afectate de acuzații false făcute de cei care doresc să aducă prejudicii reputației aparatului său de securitate.

Continuarea poate fi vizualizată aici: www.middleeastmonitor.com și aici www.facebook.com.

Sursa foto: www.middleeastmonitor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *