Israelul confirmă intrarea în vigoare a unui armistițiu cu Jihadul Islamic, negociat de Egipt/ Raiduri în Gaza și sirene de avertizare în sudul Israelului și după intrarea în vigoare a acordului

Israelul a confirmat duminică intrarea în vigoare a unui armistiţiu cu gruparea palestiniană Jihadul Islamic la ora locală 23:30 (20:30 GMT), în a treia zi a ostilităţilor soldate cu zeci de morţi în Fâşia Gaza, transmite AFP, citată de Agerpres.

Biroul premierului Yair Lapid a declarat că „poate confirma că încetarea focului va intra în vigoare în această seară, la 23:30”. „Dacă încetarea focului este încălcată, statul Israel îşi rezervă dreptul de a răspunde ferm”, a adăugat prim-ministrul israelian într-un comunicat în care mulţumeşte Egiptului pentru eforturile de a media criza.

Anterior, un oficial al serviciului egiptean de securitate declarase, sub protecţia anonimatului, că „Egiptul face apel la toate părţile pentru o încetare a focului începând de duminică, ora 23:30, ora locală” în Fâşia Gaza, între Israel şi gruparea armată palestiniană Jihadul Islamic.

Imediat după, Jihadul Islamic a informat, într-un comunicat, că va „înceta ostilităţile” din acel moment, în conformitate cu apelul egiptean, dar „a subliniat dreptul său de a răspunde oricărei (noi) agresiuni” israeliene.

Însă sirenele de avertizare au sunat duminică seara în localităţile din sudul Israelului din apropierea Fâşiei Gaza, în pofida acordului de armistiţiu.

„Sirenele au sunat în sectorul adiacent Fâşiei Gaza”, a informat armata israeliană într-un scurt comunicat.

Anterior, armata israeliană a anunţat că a efectuat lovituri asupra poziţiilor Jihadului Islamic din Gaza, la câteva minute după intrarea în vigoare, la 20:30 GMT, a armistiţiului negociat de Egipt.

„Ca răspuns la rachetele lansate în teritoriul israelian, armata loveşte în prezent un număr mare de ţinte aparţinând organizaţiei teroriste Jihadul Islamic în Fâşia Gaza”, a spus armata israeliană într-un comunicat transmis la 20:33 GMT.

Sursa: www.g4media.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *