Senatorii francezi avertizează asupra riscului spionajului industrial și economic

Potrivit agerpes.ro, care citează AFP, joi, 16 aprilie a.c., preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a precizat că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, declarând publicaţiei Financial Times că, “evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim“.

Să nu avem acea naivitate care constă în a spune că este mult mai puternic“, a subliniat preşedintele francez în legătură cu modul în care China a gestionat situaţia. “Nu ştim. Şi, evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim“, a adăugat el, în timp ce Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor “întrebări dure” legate de gestionarea crizei coronavirusului.

Tot joi, între statele care au făcut acuzații pe marginea apariției coronavirus și a faptului că nu au fost luate măsuri să fie oprit mai devreme, se numără Marea Britanie și SUA.

În plus, într-un studiu publicat la aceeași dată, senatorii francezi Olivier Cadic și Rachel Mazuir previn că „este clar că a fost lansat un război de comunicare, destinat să rescrie istoria și să denigreze democrațiile pentru a pregăti reconfigurarea peisajului geopolitic post-criză. Și, în această „luptă” de opinie, ei invită democrațiile europene să nu „fie naive”.

Și-au manifestat preocuparea pentru escaladarea riscului spionajului industrial și economic, odată cu munca la domiciliu impusă de măsurile de izolare.

„Puține organizații au putut anticipa o schimbare de această amploare sau să o considere într-o manieră coerentă și integrată într-un plan de continuitate a afacerilor”, remarcă ei.

Iar activitățile muncii la distanță s-au făcut deseori recurgându-se la platforme nesecurizate.

„În multe cazuri, securitatea informatică a fost sacrificată pentru eficiență imediată. Aceasta a dus la o extindere a rețelelor informatice într-un mediu mai puțin controlat și, deci, la o degradare asumată a rezistenței lor” în fața atacurilor informatice.

De cealaltă parte, președintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi, în cursul unei discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping, drept “contraproductive” acuzaţiile vizând Beijingul, suspectat de dezinformare în privinţa noului coronavirus apărut în China.

Mai multe informații pot fi vizualizate aici: evz.ro și aici senat.fr

Sursa foto: Visualhunt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *