Serviciile de informații vor face o evaluare de risc a documentelor clasificate recuperate din reşedinţa lui Trump

Comunitatea de Informaţii din SUA va evalua riscul potenţial pentru securitatea naţională a dezvăluirii materialelor recuperate pe 8 august, în cursul percheziţionării reşedinţei din Florida a fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unei scrisori văzute de Reuters, informează Agerpres.

Scrisoarea datată vineri, adresată de directoarea pentru informaţii naţionale Avril Haines preşedintelui comisie de informaţii Adam Schiff şi preşedintelui comisiei de supraveghere Carolyn Maloney din Camera Reprezentanţilor, mai spune că împreună cu Departamentul de Justiţie “colaborează pentru a facilita o revizuire a clasificării” materialelor, inclusiv a celor recuperate în timpul percheziţiei.

Conform declaraţiei, un agent FBI neidentificat a spus că agenţia a examinat şi identificat 184 de documente “purtând marcaje de clasificare” care conţin “informaţii privind apărarea naţională” după ce Donald Trump a returnat în ianuarie 15 cutii cu documente guvernamentale care erau căutate de Arhivele Naţionale. O parte din documente aveau însemnări scrise de mână de fostul preşedinte.

Percheziţia este parte a unei investigaţii federale menite să stabilească dacă Donald Trump a sustras şi a păstrat ilegal documente la încheierea mandatului de preşedinte în ianuarie 2021, după ce a pierdut alegerile din 2020, şi dacă a încercat să obstrucţioneze ancheta.

Donald Trump, care se gândeşte să candideze din nou la preşedinţie în 2024, a acuzat că percheziţia aprobată de instanţă la proprietatea sa Mar-a-Lago din Palm Beach este motivată politic, calificând-o drept “efracţie”.

Sursa: agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *