Serviciul de Informații și Securitate: ”Mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS”

În data de 04 februarie a.c., Serviciul de Informații și Securitate a publicat, pe site-ul oficial, o dezmințiere prin care ”solicită respectuos persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare în adresa instituției”.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul:

”Spre regret, continuă tendința de atragere a Serviciului de Informații și Securitate în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele Republicii Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă.

SIS dezavuează și dezminte această informație și reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul realizării misiunii de asigurare a securității naționale pe toate direcțiile de activitate.

În pofida oricăror insinuări, SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în strictă conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova.

În aceeași ordine de idei, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS și să reflecte poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică”.

Sursa: sis.md

Sursa foto: moldova.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *