SIS Moldova continuă lupta cu știrile false

Scriam anterior, aici și aici despre demersurile Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova/ SIS cu privire la identificarea unor surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția Covid-19.

Ieri, 29 aprilie, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a emis un comunicat potrivit căruia solicită blocarea site-lui moldvesti0.wordpress.com, identificat ca sursă cu conținut online ce promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19.

Care este traseul parcurs în baza Dispoziției nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova: Serviciul de Informaţii şi Securitate (creează lista de surse online și emite dispozițiile de închidere a site-urilor) – > Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (emite decizia blocării surselor online) -> furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului (au obligaţia de a bloca imediat sursele online).

Mai multe informații pot fi vizualizate aici: sis.md

Sursa foto: moldova24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *