SIS sau file de jurnal

O dovadă de deschidere a Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova/ SIS poate fi considerată publicarea unui material sub formă de file de jurnal din viața unui ofițer de informații din cadrul acestuia.

Diana Roman-Lungu este ofițer de informații, maior al SIS. Născută la 2 februarie 1984 în Chișinău. În anul 2003 devine absolventă a Liceului Teoretic de Drept. În anul 2007 este licențiată în Drept Economic, Facultatea de Jurisprudență în cadrul Universității ”Perspectiva-INT” din Republica Moldova. Din 2007 până în 2017 a activat în funcție de ofițer al Ministerului Afacerilor Interne al RM. Din 2017 până în prezent este ofițer al Serviciului de Informații și Securitate, a urmat cursuri în management, în arta vorbirii, în elaborarea și coordonarea proiectelor de acte normative, în realizarea Proiectului Național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate ONU privind Femeia, Pacea și Securitatea; formator pe dimensiunea egalitatea de gen în cadrul Serviciului de Informații și Securitate; maior al SIS.

Aceasta descrie cum îmbină profesia și viața personală, soțul său fiind, la rîndul său cadru militar, trecând în revista cum a acceptat oferta de angajare în Serviciul de Informații și Securitate, dublată de un sentiment de mândrie că va activa într-o instituție cu tradiții, unică în Republica Moldova.

Demersul în sine poate fi văzut și ca o inițiativă interesantă și o dovadă de transparență a Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, ce ar putea fi pus în temă și de serviciile de informații mioritice.

Continuarea materialului poate fi vizualizată aici: moldova.europalibera.org

Sursa foto: moldova.europalibera.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *