Spionii chinezi migrează spre Țara de nicăieri

Parlamentul australian va deschide în curând o anchetă asupra unei eventuale influenţe străine în cadrul universităţilor publice, relatează AFP, citată de adevarul.ro.

Comisia parlamentară responsabilă de informaţii va deschide o anchetă după o serie de controverse privind influenţa chinezilor în campusurile australiene.

Aceste suspiciuni reies mai ales dintr-o serie de piratări de date din cadrul unor universităţi, din informaţii despre donaţii financiare suspecte, dar şi din ameninţări la adresa unor opozanţi ai Beijingului. Îngrijorările planează şi asupra legăturilor între universităţi, dar şi cercetători ştiinţifici din cele două ţări.

Ministrul Populaţiei Alan Tudge a declarat pentru Sky News că această anchetă se înscrie în eforturile guvernului de a ataca o ingerinţă străină, care a atins „un nivel fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial” încoace.

Relaţiile dintre China şi Australia s-au deteriorat în ultimele luni, mai ales după ce Australia a cerut o anchetă internaţională pentru a determina originea pandemiei de COVID-19, apărută în China. În replică, regimul comunist de la Beijing a luat măsuri defavorabile importurilor de produse agricole australiene.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: visualhunt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *