Un agent FBI acuzat de partizanat politic și de suprimarea laptopului lui Hunter Biden părăsește instituția

Un agent FBI care a fost acuzat de partizanat în gestionarea anchetei privind laptopul lui Hunter Biden a demisionat. Agentul special adjunct al FBI, Timothy Thibault, nu mai este în cadrul biroului, potrivit Fox News.

Thibault s-a pensionat în weekend, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune. El a fost condus afară din clădire vineri, aceasta fiind procedura standard, potrivit sursei.

Numele lui Thibault a apărut în presă pentru presupusul partizanat și pentru acuzațiile că ar fi încercat să intervină în ancheta legată de Hunter Biden.

Thibault a fost nominalizat de către Chuck Grassley, membru al Senatului pentru probleme judiciare, într-o scrisoare din 18 iulie adresată directorului FBI, Christopher Wray, și procurorului general Merrick Garland. Grassley a citat denunțători care au afirmat un model de partizanat politic din partea unor oficiali de rang înalt, inclusiv Thibault.

Potrivit lui Grassley, denunțătorii au declarat că angajații DOJ și FBI trebuie să urmeze liniile directoare stricte de predare a faptelor substanțiale pentru a deschide o investigație și că Thibault nu a respectat aceste linii directoare.

„După cum știți, agentul special adjunct responsabil Tim Thibault nu este singurul agent FBI părtinitor politic din cadrul biroului din Washington”, a scris Grassley. El a adăugat că „FBI răspunde în fața Congresului și a poporului american”.

În timpul unei audieri a Comisiei juridice a Senatului la începutul acestei luni, directorul FBI, Christopher Wray, a calificat acuzațiile denunțătorilor drept „profund tulburătoare”. El a promis că denunțătorii vor fi protejați și l-a înlăturat pe Thibault din funcția de supervizor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *