Alertă cu bombă la bordul unui avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Otopeni

În urmă unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București, anunță SRI.

În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava și în acest moment pirotehnistii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări.

Compania Națională Aeroporturi București informează că aeronava aparține companiei aeriene Lufthansa, și urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs.

Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări, mai precizează CNAB.

Sursa:digi24.ro

Sursa foto: https://www.facebook.com/sri.oficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *