”Asistentul” lui Putin, vinovat de transmiterea de informații secrete către serviciile de informații poloneze

Site-ul evz.ro aduce în prim-plan ceea ce scris The Moscow Times, săptămâna trecută, și anume faptul că Alexander Vorobyov, șeful de cabinet al unui asistent regional al președintelui rus Vladimir Putin, a fost găsit vinovat de transmiterea de informații secrete către serviciile de informații poloneze.

„Tribunalul Moscovei a pronunțat verdictul împotriva lui Vorobyov și a impus o pedeapsă de 12 ani și 6 luni într-o colonie de înaltă securitate cu doi ani de probă”. Mai mult, condamnatul ți-a pierdut rangul oficial.

Potrivit Interfax, procuratura statului ceruse 13 ani de colonie penală de maximă securitate. În Rusia, pedeapsa pentru trădare este de maximum 20 de ani de închisoare.

Potrivit Interfax, Vorobyov a fost numit șef de cabinet al fostului trimis al lui Putin în iulie 2018 și a fost reținut un an mai târziu în iulie 2019.

Vorobyov se afla la prima sa misiune în Urali, după o carieră de 18 ani în funcții publice, carieră desfășurată în regiunile nord-vestice ale Rusiei- Kaliningrad și Karelia,.

Puține detalii s-au aflat în cei doi ani de când procesul lui Vorobyov este judecat cu ușile închise. Biografia sa, care între timp a fost ștearsă de pe site-ul districtului federal Urali, afima că Voobyov a primit în 2018 o scrisoare de apreciere chiar de la Putin, scrie site-ul rusesc The Moscow Times.

Site: evz.ro

Sursa foto: voanews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *