Cel puțin 21 de civili şi membri ai forţelor de securitate, uciși într-un atac terorist în estul Afganistanului

La o zi după ce serviciile de informaţii afgane au anunţat că forţele speciale au ucis un comandant de rang înalt din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI)  în apropiere de Jalalabad, combatanţi SI au lansat un atac cu bombă asupra închisorii , au anunţat autorităţile locale citate de Reuters şi AFP., preluate de agerpres.ro.

În acea locație, sunt deţinuţi numeroşi talibani şi membri ai grupării, incidentul din 3 august fiind soldat cu moartea a cel puțin 24 de persoane.

O bombă a explodat la poarta închisorii, după care un grup de atacatori înarmaţi au deschis focul asupra forţelor de securitate.

Un deputat din provincia Nangarhar, cu capitala la Jalalabad, a afirmat că în atac sunt implicaţi circa 30 de militanţi, iar închisoarea găzduieşte circa 2000 de deţinuţi.

Un purtător de cuvânt al provinciei a precizat că trei militanţi au fost ucişi în atacul iniţial şi ciocnirile din cursul nopţii, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 21 de civili şi membri ai forţelor de securitate. Alte 43 de persoane au fost rănite.

Poliţia, asistată de forţele speciale, încearcă să-i recupereze pe deţinuţii fugiţi din închisoare în haosul creat. Până luni la prânz ora locală fuseseră recapturaţi circa 1000.

Sursa articolului: agerpres.ro

Sursa foto: jpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *