3 angajați ai ambasadei Rusiei la Bratislava, expulzați. Rusia va răspunde cu măsuri în oglindă

Luni, 10 august a.c., Ministerul slovac de Externe anunța expulzarea a 3 angajați ai ambasadei Federației Ruse la Bratislava, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro. Federația Rusă a afirmat că va răspunde într-o manieră similară.

În comunicatul Ministerului slovac de Externe se menționează că, “potrivit informaţiilor primite de la serviciul slovac de informaţii, activităţile celor trei cetăţeni ruşi erau în contradicţie cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice”.

Aceștia au primit ultimatum de părăsire a teritoriului slovac săptămâna aceasta.

Situația pare a fi un deja-vu. În 2018, premierul slovac Peter Pellegrini anunța că Slovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj. Acesta lucra spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi era suspectat de a fi “condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO”.

După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a solicitat să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore, respectiv în 22 noiembrie 2018.
Similar, prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Dzhabarov, a declarat pentru RIA Novosti că Rusia va răspunde, cum altfel, decât cu măsuri în oglindă la asemenea acţiuni neprietenoase”.

Sursa articolului: reuters.com

Sursa foto: spectator.sme.sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *