NSA: “Confidențialitatea și securitatea dispozitivelor IoT, în general, lasă mult de dorit”

Amer Owaida, security writer al ESET, a adus în atenție câteva recomandări ale Agenției de Securitate Națională a Statelor Unite (NSA) cu privire la limitarea urmăririi locației via smartphone, la riscurile implicate și la modalitatea de a reduce cantitatea de date partajate.

Parte dintre acestea ar fi următoarele:

  • dezactivarea setărilor legate de serviciile de localizare de pe dispozitiv.
  • dezactivarea rețelelor Bluetooth și Wi-Fi câtă vreme nu sunt folosite activ
  • selecție atentă a permisiunilor pe care le oferim aplicațiilor
  • folosirea unei rețele private virtuale pentru a vă permite să vă ascundeți locația
  • precauție cu privire la informațiile partajate pe social media; metadatele din imagini, de exemplu, ar putea conține informații despre locația dvs

Potrivit descrierii, blogul de securitate ESET este un portal de editoriale creat pentru publicarea știrilor despre securitate, puncte de vedere și dezvăluiri, acoperind cele mai noi și de impact știri, alături de tutoriale și conținut educativ multimedia și urmând sfaturile cercetătorilor experimentați ce dețin vaste cunoștințe în domeniul securității online. Site-ul vizează atât persoanele experimentate, cât și pe cele care caută un sfat despre securizarea eficientă a datelor. ESET este locul în care activează unii dintre cei mai buni cercetători în securitate din lume, iar aici puteți citi gândurile și descoperirile lor, pe măsură ce aceștia identifică și analizează cele mai noi pericole, zi de zi.

Pentru mai multe detalii, articolul lui Owaida poate fi consultat aici: https://blog.eset.ro/

Sursa foto: https://www.coindesk.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *