China a deschis în Hong Kong o agenţie de securitate naţională

La data de 08.07.2020, a fost inaugurată agenția de securitate naţională a guvernului central în regiunea administrativă specială Hong Kong, a indicat agenţia oficială chineză de presă China Nouă, citată de AFP.

Birourile acestei agenţii sunt situate în Metropark Hotel. Un drapel chinezesc a fost arborat în afara clădirii şi a fost instalată o placă având emblema Chinei, potrivit Agerpres.

Cu prilejul inaugurării, forţele de ordine au blocat căile de acces către hotel, înconjurat de un dispozitiv important de securitate.

După manifestaţiile masive din 2019 împotriva influenţei autorităţilor de la Beijing, regimul preşedintelui Xi Jinping a anunţat în iunie o lege privind securitatea naţională la Hong Kong, percepută de opoziţia locală democrată ca o modalitate de a o reduce la tăcere.

Documentul afirma că un organism de securitate naţională va fi înfiinţat şi prezidat de şeful executivului din Hong Kong. Actuala titulară Carrie Lam este considerată de adversarii săi drept o marionetă a autorităţilor de la Beijing, notează AFP.

Sursa articolului: agerpres.ro

Sursa foto: booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *