Clearview ar fi folosit datele a miliarde de persoane

Scriam în luna martie a.c. că, extrem de multe controverse din jurul proiectelor de recunoaștere facială, cum ar fi Clearview, se intensifică în contextul epidemiei Covid-19, fie că este vorba de urmărirea suspecților căutați de poliție sau de cea a pacienților neidentificați.

Lansarea software-ului de recunoaștere facială Clearview, de la începutul acestui an, a stârnit multe controverse din cauza dezvăluirilor potrivit cărora și-a pregătit algoritmul de recunoaștere automată pe miliarde de fotografii disponibile publicului, imagini personale publice, însușite de pe rețelele de socializare fără permisiune.

Autoritățile din mai multe state, precum Marea Britanie, Australia și Canada au anunțat inițierea de investigații, pentru a se stabili cum a obținut și utilizat compania americană Cleaview AI datele personale a miliarde de persoane pentru a-și pune la punct sistemul de inteligență artificială menit să recunoască trăsăturile faciale.

Conform unor documente din 2019, care au fost incluse într-o prezentare pentru poliția din Miami și care au fost publicate de BuzzFeed, printre clienții Clearview al s-ar fi aflat și alte instituții private, precum Walmart sau Bank of America. Compania ar fi fost interesată să colaboreze și cu alte organizații guvernamentale din afara Americii de Nord. Se pare că potrivit datelor existente la acest moment, Clearview AI și-ar fi declarat intenția de a colabora cu autoritățile din 22 de state, printre care Norvegia, Marea Britanie, România, Australia, Nigeria, Singapore și Dubai.

Mai multe informații, aici: forbes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *