Experții infosec au averizat. Firefox Send, suspendat.

Cum procedezi când vrei să trimiți un fișier unei persoane cu care nu interacționenezi foarte des?

Mulți dintre noi folosesc fișiere de mici dimensiuni în cadrul atașamentelor de e-mail. Pentru că e ușor și rapid de transmis cantități mici de date în acest mod.

Desigur, atașamentul va fi păstrat de către destinatar în căsuța de e-mail timp de câteva zile, luni sau poate chiar ani.

Astfel, pentru un mai bun control al atașamentelor transmise, începând cu martie 2019, Mozzila a pus la dispoziția utilizatorilor oricărui browser serviciul privat şi gratuit de file sharing Firefox Send. Acesta oferea utilizatorilor spaţiu de stocare pentru fişierele de dimensiuni mari pe care intenționau să le trimită.

Fişierele stocate de Firefox Send permiteau criptarea, iar utilizatorii puteau alege distrugerea automată a acestora după un număr de download-uri.

Însă, în urma avertismetelor emise de experții infosec, potrivit cărora serviciul este preferat de hackeri ca mijloc de răspândire a malware-ului folosit în diverse atacuri, Mozilla a decis să-l suspende, lansând promisiuni vagi cu privire la faptul că lucrează la îmbunătăţirea acestuia.

Specialiștii infosec au remarcat folosirea Firefox Send de grupuri de hackeri precum FIN7, REVil, Ursnif sau Zloader.

Mai multe informații, aici: www.techradar.com

Sursa foto: Frank Lindecke on VisualHunt.com / CC BY-ND

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *