Coreea de Nord construiește două submarine. Unul va putea lansa rachete balistice

Coreea de Nord este pe cale să construiască două submarine noi, dintre care unul va fi capabil să lanseze rachete balistice, a declarat marţi un deputat sud-coreean după o şedinţă cu uşile închise cu serviciile de informaţii sud-coreene, potrivit Reuters, notează Agerpres.

Coreea de Nord dispune deja de o importantă flotă de submarine, însă doar unul dintre ele poate lansa rachete balistice, potrivit serviciilor de informaţii străine.

„Unul dintre submarinele pe care Coreea de Nord este pe cale să le construiască va putea transporta o rachetă balistică submarină”, a declarat Ha Tae-keung, deputat sud-coreean din opoziţie, membru al Comisiei parlamentare pentru serviciile de informaţii. „Unul este o navă de tip Romeo modificat, iar celălalt este un nou model de mărime medie”, a indicat el, după o întrevedere cu reprezentanți ai Serviciului de Informații sud-coreean.

Coreea de Nord este supusă din 2006 sancţiunilor ONU din cauza programelor sale de înarmare nucleară şi de rachete balistice.

Phenianul a anunţat în 2019 că a testat cu succes o nouă rachetă balistică submarină, iar liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a angajat să prezinte noile arme strategice în acest an.

Coreea de Nord a prezentat 76 de rachete intercontinentale şi nouă modele diferite la o paradă militară care a avut loc la Phenian în 10 octombrie.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: biziday.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *