Directorul adjunct al FBI: “Serviciile de informații ale Chinei sponsorizează hackerii”

Într-o conferință de presă virtuală de ieri, 21 iulie a.c., la Departamentul american de Justiție, directorul adjunct al FBI, David Bowdich, a anunțat punerea sub acuzare a doi hackeri chinezi. Aceștia au inițiat o campanie de globală de intruziune computerizată care vizează proprietatea intelectuală și informațiile comerciale confidențiale, inclusiv cercetarea asupra COVID-19.

„China este hotărâtă să folosească toate mijloacele de care dispune – inclusiv furtul de proprietate intelectuală din cadrul unor companii, laboratoare și universități – pentru a submina progresul economicc, tehnologicc și militar al Statelor Unite”, potrivit directorului adjunct al FBI.


Potrivit rechizitoriului, Li Xiaoyu și Dong Jiazh au participat la o campanie de spionaj cibernetic prin care s-au furat proiecte de arme, precum și informații despre medicamente.

Procurorul general adjunct pentru securitatea națională, John Demers, a declarat într-o conferință virtuală de presă că hackerii au lucrat ocazional de pe propriul cont.

Demers a declarat că statul chinez s-a alăturat „clubului rușinos al națiunilor care oferă un refugiu sigur pentru hackeri” în schimbul serviciilor prin care se fură proprietatea intelectuală.

„Este o amenințare fundamentală pentru toate guvernele din întreaga lume și ne așteptăm ca informațiile referitoare la tratamente și vaccinuri să fie vizate de mai mulți sponsori ai spionajului cibernetic”, a spus Ben Read, un analist senior al companiei de cibersecuritate FireEye.

Acesta a mai menționat că guvernul chinez s-a bazat mult timp pe contractori pentru operațiunile sale de atacuri cibernetice.

„Utilizarea acestor freelanceri permite guvernului să acceseze o gamă mai largă de talente, oferind în același timp o anumită încredere în desfășurarea acestor operațiuni”, a mai spus Ben Read.

Mai multe informații, aici: fbi.gov

Sursa foto: talkmedianews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *