Dl. acad. gen. mr. (r) prof. dr. Victor Voicu atacă la baionetă 5G

Întrebările, la început

Care este sursa preocupărilor Academiei Române pentru sănătatea publică și a românilor vizați de pericolele 5G?

De ce permite Academia Română, cel mai înalt for național de consacrare științifică și culturală, să fie condusă de un vicepreședinte incompatibil de ANI, aflat ilegal în funcție?

Cine sunt cercetătorii științifici naționali/ internaționali invocați în comunicatul Academie Române? Ce studii au fost publicate și unde?

Cine sunt cercetătorii științifici care au elaborat comunicatul în cauză?

De ce toate astea acum?

Limbaj de lemn. Limba română e grea. Dar 5G este periculos.

Într-un interviu cel puțin elucubrant oferit de vicepreşedintele Academiei Române, general-maior Victor Voicu, postului de radio Radio România Actualități, sus-numitul îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele utilizării tehnologiei 5G asupra sănătăţii publice şi consideră că în acest domeniu este nevoie de o analiză ştiinţifică responsabilă.

Cel puțin surprinzătoare este și această preocupare, care ar fi îndreptățită, potrivit propriilor spuse, cum nu, de background-ul profesional al lui Victor Voicu, „profesor universitar, medic şi farmacolog”: fost președinte al Consiliului ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului și al Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al MApN, farmacist și om de afaceri milionar, totodată șeful catedrei de Farmacologie Clinică, Toxicologie și Psihofarmacologie a UMF „Carol Davila”,

General-maiorul avertizează, atenție!, asupra riscurilor oncologice al acestor unde electromagnetice, al celor privind lezarea mecanismelor genetice, deficitul de memorie, probleme de învăţare sau tulburări neurologice.

Aduce în discuție principiul precauției și avertiează, printr-o licență forțat poetică, asupra faptului că o să plutim într-un ocean al oamenilor obosiți, iar copiii vor fi categoria de vârstă cea mai expusă.

“Câmpurile electromagnetice pe care le vor genera staţiile 5G sunt de 100 de ori mai puternice faţă de cele emise de tehnologia folosită la ora actuală şi prezintă, în special, risc carcinogen”, atrage atenţia general-maior Victor Voicu.

….sed perseverare diabolicum”

Ce este și mai interesant este faptul că Academia Română a retras un comunicat emis ieri de instituție, în care semnala cu privire la pericolul pentru sănătate al tehnologiei 5G.

În document, erau menţionate instituţii precum OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) sau Agenţia Naţională pentru Cercetarea Cancerului, care ar fi semnalat deja eventualele probleme asupra sănătăţii pe care le va pune această tehnologie. În realitate, OMS specifică însă că ”după multe cercetări efectuate, nu a fost descoperit niciun efect advers asupra sănătăţii legat de expunerea la tehnologii wireless.”

Victor Voicu, un cercetat penal

Trecând peste CV-ul de 8 pagini, încărcat de distincții, funcții care mai de care mai pompoase, deținute de marele academician, din 60’ până în prezent, câteva surse de presă centrale fac lumină asupra omului gri al Academiei Române, rezumate în 5 cuvinte: cercetat penal și afaceri ilegale.

Victor Voicu i-ar fi furat votul în 2018, lui Eugen Mihăescu, membru de onoare al Academiei Romîne, când acesta din urmă a candidat pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Academiei? Cum? Omițând să-și informeze colegii că este cercetat penal, așadar incompatibil cu ocuparea unei funcții publice vreme de trei ani, potrivit evz.ro.

Raportul de evaluare privind constatarea conflictului de interese în materie administrativă a rămas definitiv şi irevocabil prin Decizia nr. 1039/2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție” din 12.03.2018, a transmis ANI evz.ro în februarie 2020.

Mai exact, potrivit ANI, „Perioada în care Voicu Victor se află în interdicția de a exercita o funcție sau o demnitate publică, conform dispozițiilor art. 25, alin.(2) din Legea nr. 176/2010 este 12.03.2018 – 12.03.2021”. Adică până în martie anul viitor. Interdicția se afla deja în vigoare de o lună la data la care Victor Voicu a devenit vicepreședinte al Academiei, pe 20 aprilie 2018.

Statul de funcții al Aparatului propriu al Academiei Române, document disponibil pe site-ul Academiei și reprodus de Evz.ro, indică în mod clar că funcția sa este asimilată aceleia de demnitate publică. De asemenea, Legea 153/2017 include la fel de clar la Funcțiile de demnitate publică (Anexa IX, Punctul B), cu privire la coeficenții corespunzători indemnizațiilor acestor persoane, și „funcția de demnitate publică” a vicepreședintelui Academiei Române (cu un coeficent de 8 din 12, cât are președintele României).

În timpul crizei actuale cauzate de pandemia de coronavirus, academicianul-general a emis o serie de ipoteze cu privire la originile virusului ucigaș, ceea ce a determinat ziarul Libertatea să-i facă o radiografie jurnalistică, în care sunt expuse și mai multe afaceri ilegale care i-au sporit considerabil venitul lui Victor Voicu.

Altcineva duce greul

Scriam acum o săptămână că Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind realizarea rețelei 5G în România.

Proiectul de act normativ „urmărește stabilirea unui mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente și programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G, fiind urmărite considerente ce țin de eliminarea oricăror riscuri la adresa securității naționale și apărării naționale”.

Prin măsurile propuse, se urmăreşte „reducerea riscurilor la adresa securităţii naţionale şi apărării naţionale prin instituirea unui regim de autorizare a producătorilor de tehnologii, echipamente și programe software destinate utilizării în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G”.

Totodată, dată fiind „importanţa proiectului de act normativ din perspectiva domeniului securităţii naţionale şi apărării naţionale, se propune ca eventualele litigii să fie analizate în primă instanţă de Curtea de Apel Bucureşti”.

În ceea ce privește efectele tehnologiei 5G, fizicianul Cristian Presură a realizat un video anul trecut, pentru a explica publicului ce înseamnă radiațiile 5G, cât de „periculoasă” este tehnologia 5G și de ce sunt false unele teorii conspiraționiste legate de această tehnologie.

Victor Voicu, irefutabil

Redăm câteva dintre divagațiile lui Victor Voicu pe tema în cauză:

Realizator: Pentru început trebuie să spunem că alături de gradul militar şi funcţia de vicepreşedinte al Academiei Române, deţineţi şi calităţile de profesor universitar, medic şi farmacolog. În acest context doresc să vă întreb cum acţionează, practic, aceste unde emise de staţiile 5G asupra sănătăţii umane?


„Da, face parte din categoria mare a radiaţiilor electromagnetice. Acestea sunt radiaţii nonionizante şi al doilea efect este că noi, de fapt, plutim într-un ocean de tot felul de radiaţii, unele induse de activitatea umană, de civilizaţia umană, o punem sau nu în ghilimele, sau chiar naturale, radiaţii cosmice etc. Deci, unele sunt ionizante, altele nonionizante, dar pe măsură ce se aprofundează studiile acestora nonionizante, că haideţi să intrăm în zona noastră cât mai rapid, noi acum de exemplu în transmisiuni, în radiotransmisiuni se folosesc generaţiile 3G, 4G”.

E frecvenţă foarte înaltă, sunt /unde/ milimetrice care generează un câmp, un ocean magnetic extrem de intens. Sigur că toate acestea nu lasă lumea ştiinţifică fără reacţie. Reacţiile sunt la nivelul lumii ştiinţifice şi nu numai. Sigur că industria şi oamenii de afaceri spun şi încearcă să demonstreze, inclusiv /…/ oameni de ştiinţă, racolează şi ei şi încearcă să demonstreze că nu ar fi cine ştie ce. Dar nu prea este aşa!”

Noi suntem procupaţi, nu, ca specialişti – eu sunt specialist în farmacologie, am lucrat radiobiologie, deci radiaţii ionizante, nu sunt departe de subiect – dar ne preocupă sănătatea publică în general, sigur a românilor în primul rând, că ne sunt aproape şi facem şi noi parte, suntem aici, suntem împreună”.

Este un semnal de alarmă, este un steag roşu. Adică, ştiţi dumneavoastră ce înseamnă la mare steagul roşu. Alertă pentru că 1, categoria 1 oncogen este de îngrijorat. /lazard/ Grupul 1 se numeşte. Adică o clasificare foarte dură, foarte alarmantă, care, cum spuneam, aduce acest gen de agresiune, deci, cu aceste radiații, nişte câmpuri electromagnetice, cu azbestul şi cu tutunul – azbestul şi tutunul sunt cancerigene, se ştie asta, plus fumatul;

„Principiul precauţiei sună foarte bine, este un principiu al UE, din 2005, că activităţile umane trebuie să fie astfel făcute din punct de vedere moral, să fie acceptabile încât riscul respectiv să fie științific, plauzibil de redus cât mai mult sau diminuat la un risc din ce în ce mai redus şi mai rezonabil. Auziţi, astea sunt vorbe! Atâta timp cât se dezvoltă acest sistem o să plutim în această lume și o să ne mirăm de ce mintea noastră adesea e obosită, suntem obosiţi, suntem epuizaţi, suntem dezorientaţi, avem tulburări de memorie, avem tulburări neurologice, etc. Toate acestea /…/ genetice se vorbeşte…”

Surse: https://acad.ro, https://evz.ro, http://www.romania-actualitati.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *