FBI se implică în ancheta din Liban

FBI va ajuta autoritățile din Liban în ancheta privind explozia din portul Beirut. Experții poliției federale americane se vor alătura curând experților libanezi, potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. 

Subsecretarul de stat, David Hale, a declarat că FBI va interveni în anchetă la invitația autorităților libaneze, potrivit Reuters

Autorităţile libaneze investighează explozia survenită pe 4 august în portul Beirut, unde erau stocate de mai mulţi ani în condiţii necorespunzătoare circa 2.700 de tone de azotat de amoniu, dar preşedintele libanez Michel Aoun a refuzat o anchetă internaţională. Nu se cunoaşte deocamdată cauza exploziei.

Pe de altă parte, trimisul Washingtonului, care vineri are întâlniri cu responsabili libanezi şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, a mai declarat că SUA sprijină formarea unui guvern libanez ”care să răspundă voinţei poporului său şi să se angajeze cu adevărat pentru reforme”, după demisia executivului condus de Hassan Diab, scrie Agerpres.

Sursa: Digi24

Sursa foto: cnn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *