Moore, Semper Ocultus!

Luna trecută, la 29 iulie a.c., Ministerul de Externe al Regatului Unit anunța, într-un comunicat, numirea lui Richard Moore în funcția de șef al serviciului de informații externe MI6.

Moore a intrat în Secret Intelligence Service, denumirea MI6, în 1987, cu doar patru ani înainte de căderea URSS, notează Reuters.

Richard Moore, în vârstă de 57 de ani, fost ambasador britanic în Turcia, între 2014 și 2017, şi vorbitor de limba turcă, va prelua ştafeta de la Alex Younger, care a condus MI6 timp de şase ani.

Înainte de preluarea ștafetei  având rolul de director general al departamentului de afaceri politice din Foreign Office.

Din 2018, a fost viceconsilier al premierului Marii Britanii pentru securitate naţională.

 „Sunt bucuros să-l numesc pe Richard în funcţia de viitor şef al Serviciului Secret. El se va întoarce acolo înarmat cu o experiență bogată și va gestiona activitatea bărbaților și a femeilor ale căror eforturi sunt rareori vizibile publicului, dar în același timp, sunt vitale pentru securitatea și prosperitatea Regatului Unit” – a declarat şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, mulțumindu-i totodată lui Younger, care a ocupat funcția de șef al MI6 din 2014 și îşi va părăsi postul în toamna anului 2020.

Născut în Libia, Moore este amator de golf, cricket, rugby, scuba diving şi este tatăl a doi copii. Vorbește fluent turcă, limbă în care mai și postează, uneori, pe contul său de Twitter, unde are nu mai puțin de 86K de followeri.

Ultimele tweet-uri sunt distribuiri ale lui John Amaechi, psiholog, autor și primul britanic care a jucat în NBA (campionatul profesionist de baschet nord-american), ambasadorului britanic în Liban, Chris Rampling.

Cine l-a precedat?

  • Alex Younger/ Sir Alexander William Younger (2014-2020)
  • John Sawers/ Sir Robert John Sawers (2009-2014)
  • John Scarlett/ Sir John McLeod Scarlett. (2004-2009)
  • Richard Dearlove/ Sir Richard Billing Dearlove (1999-2004)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *