Sute de milioane de utilizatori de aplicații urmăriți

Într-un raport publicat de Wall Street Journal, a fost semnalat faptul că sute de aplicații includ software de urmărire de la o firmă de mici dimensiuni din SUA, Anomaly Six LLC, care lucrează pentru guvernul american și pentru entități private.

Site-ul companiei este extrem de interesant. Acesta poate fi accesat la adresa https://www.anomalysix.com. Nu conține decât o adresă de e-mail, respectiv contactus@anomalysix.com .

Firma, numită Anomaly Six LLC, a fost fondată de doi veterani din Armata SUA, Brandan Huff și Jeffrey Heinz. Are sediul în Alexandria, Virginia, și are doar opt angajați. Peste 500 de dezvoltatori de aplicații au acceptat propunerea companiei de a include, în cadrul acestora, codul de urmărire.

Prin intermediul aplicațiilor, Anomaly Six colectează date anonimizate despre coordonatele geografice ale smartphone-urilor, care primesc coduri unice. Informațiile sunt trimise apoi guvernului american. Serviciul oferit de Anomaly Six este legal potrivit legilor americane, deoarece firma nu vine datele în scopuri comerciale, iar informațiile sunt anonimizate. Totuși, în alte regiuni, precum Uniunea Europeană, această practică nu este tolerată.

Potrivit WSJ, firma a urmărit sute de milioane de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume.

Sursa: https://www.go4it.ro/

Sursa foto: https://www.anomalysix.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *