Fostul consilier în probleme de securitate naţională, Michael Flynn, grațiat de Trump

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a anunţat miercuri că l-a graţiat complet pe fostul său consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, care a pledat vinovat în justiţie acuzat pentru că a minţit FBI-ul cu privire la contactele cu un diplomat rus, informează dpa.

“Am marea onoare să anunţ că generalului Michael T. Flynn i s-a acordat o iertare completă”, a anunţat Donald Trump într-un postare miercuri pe Twitter.

Flynn, care a fost forţat să îşi părăsească slujba în administraţia Trump la începutul mandatului preşedintelui, a recunoscut că a minţit despre discuţiile purtate cu ambasadorul rus în SUA Serghei Kisliak referitoare la politica viitoarei administraţii în decembrie 2016. Devenit consilier pentru securitate naţională, el a fost interogat pe 24 ianuarie 2017 de poliţia federală, însă a ascuns aceste contacte.

Fostul consilier l-a minţit de asemenea pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la contactele sale, ceea ce a constituit un motiv de îngrijorare pentru recent instalata administraţie republicană.

În 2017, Michael Flynn a acceptat să pledeze vinovat de sperjur şi să coopereze în ancheta asupra suspiciunilor privind o înţelegere secretă cu Rusia. Ulterior, el şi-a schimbat poziţia şi s-a luptat în instanţă argumentând că pledoaria sa ar trebui să fie respinsă, susţinând că a fost victima unei presupuse abateri.

O bună parte din cei mai loiali susţinători ai lui Trump consideră cazul împotriva lui Flynn drept un abuz din partea fostului preşedinte Barack Obama ca parte a unei argumentaţii conservatoare mai ample împotriva administraţiei anterioare.

Mai multe persoane din apropiaţii lui Donald lui Trump au fost acuzate sau condamnate pentru o serie de infracţiuni. Preşedintele Trump a comutat sentinţa în cazul lui Roger Stone, un asociat de-al său anchetat în afacerea privind imixtiunea Rusiei în alegeri. 

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: france24.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *