În servicii sunt la mare modă “tocilarii”!

Directorul tehnic al DGSE, Patrick Pailloux, a declarat, pentru Agenția France-Presse, că “într-o lume post-coronavirus, din ce în ce mai virtuală, serviciul secret francez va trebui să recruteze mai degrabă ,tocilari’ decât candidați a la James Bond”.

Sugerând că actuala criză epidemiologică ne-ar putea modifica radical relația cu tehnologia, Patrick Pailloux a avertizat că în acest context este crucial pentru Direcția Generală pentru Securitatea Externă (DGSE) să se ridice la cel mai înalt nivel în domeniul cybersecurity.

„Avem nevoie de oameni care sunt foarte conectați la noile tehnologii – deci tineri. Trebuie să-i aducem în DGSE, este esențial”. a spus Pailloux, pentru AFP.

El a mai adăugat: “Securitatea cibernetică este alfa și omega securității globale în lumea în care trăim. Dacă nu suntem capabili să ne securizăm sistemele, atunci toate celelalte componente ale securități naționale sunt inutile.”

Pailloux ridică o problemă legată de imaginea deformată pe care o au tinerii despre munca de intelligence, “au în cap doar James Bond și forțele speciale”, ceea ce îi detemină, pe mulți, să nu urmărească o carieră în domeniu.

În ultima perioadă DGSE, agenția militară de informații externe din Franța a încercat să iși modenizeze practicile în domeniul recutării, lansând un canal Youtube, creând un profil Linkedin și chiar valorificând un nou show de televiziuneLe Bureau des Legendes” – pe care vă recomandăm să îl urmăriți.

Textul integral poate fi consultat aici: https://www.france24.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *