Mazel tov, Yossi Cohen!

Marți, 17 august, șeful Mossad a efectuat o vizită oficială la Dubai, pentru a purta o serie de discuții pe probleme de pe probleme de securitate, potrivit agenţiei de presă oficiale din Emirate – WAM, citată de Agerpres.

Cu câteva zile înainte, la data de 13 august, Israelul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au semnat, sub egida Statelor Unite, ”un acord de pace istoric” şi vor stabili relaţii diplomatice, a anunţat joi pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Yossi Cohen a fost primul responsabil israelian care a efectuat o vizită în EAU după anunţul făcut joi privind normalizarea relaţiilor între cele două ţări, cu medierea SUA, a discutat despre ‘cooperare în domeniile securităţii’, precum şi despre evoluţii regionale şi alte subiecte cu consilierul pentru securitate naţională din Emirate, Tahnoun bin Zayed, la Abu Dhabi.

Oficialii au dezbătut evoluțiile din regiune și, nu în ultimul rând, problemele de interes comun în lupta celor două state în epidemia de coronavirus.

Un alt subiect de interes a fost constituit de mijloacele de susţinere a acordului de normalizare între Emirate şi Israel, care prevede stoparea anexării teritoriilor palestiniene.

Yossi Cohen a fost apreciat de șeicul Tahnoun bin Zayed, care a apreciat eforturile de depuse de Cohen pentru a se ajunge la un acord între EAU şi Israel.

Totodată, șeful guvernului israelian l-a felicitat, telefonic, pe Yossi Cohen, pentru a-i mulţumi pentru ajutorul dat de Mossad în dezvoltarea relaţiilor cu statul din Golf de-a lungul anilor, ceea ce a dus la concretizarea tratatului de pace.

Sursa: wam.ae

Sursa foto: haaretz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *