Secret Intelligence Service: „Stocurile de arme de înaltă precizie ale Federației Ruse au fost epuizate”

Stocurile de arme de înaltă precizie ale Federației Ruse sunt epuizate, acum rușii folosesc muniție veche și mai puțin fiabilă.

„Invazia Ucrainei de către Rusia a scos la iveală slăbiciunile capacității sale de a lansa lovituri de precizie la scară largă. Rusia a supus orașele ucrainene bombardamentelor, fără a ține seama de victimele civile. (…)

Acest lucru a forțat utilizarea munițiilor disponibile, dar învechite, care sunt mai puțin fiabile, mai puțin precise și mai ușor de interceptat. Este posibil ca Rusia să încerce să înlocuiască armele ghidate cu precizie pe care le-a epuizat”, susține Secret Intelligence Service.

Serviciile de informații observă că, pe măsură ce conflictul continuă să depășească așteptările rusești de dinainte de război, stocul Rusiei de muniție ghidată cu precizie  s-a epuizat semnificativ. În același timp, compania Lockheed Martin, care produce sisteme antitanc Javelin, planifică să crească producția de rachete. Decizia vine în contextul războiului ruso-ucrainean. Anunțul a fost făcut de managerul gigantului, James Tyclet, în cadrul unui interviu pentru CBS News.

Potrivit acestuia, după începerea unui război pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, cererea la Javelin a crescut semnificativ. Tyclet observă că cererea a crescut și din cauza pericolului care vine din partea Chinei.

În acest sens, Lockheed Martin planifică să crească producția de rachete antitanc Javelin pentru văduvă – de la 2100 la 4000 pe an.

SUA ajută în mod activ Ucraina în lupta împotriva ocupanților ruși. Washingtonul oferă ajutor militar în valoare de milioane de dolari.

Așadar, pe 14 aprilie, președintele Joe Biden a anunțat că Washingtonul va oferi asistență militară Kievului pentru încă 800 de milioane de dolari.

Sursa: b1tv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *