Șeful Mossad: „Acest lucru nu ar trebui să fie nici obstacol, nici condiție”

Directorul Mossad, Yossi Cohen, o oferit duminică, 18 octombrie a.c., un interviu, în exclusivitate, Kan 11 News, citat de israelnationalnews.com, în care și-a manifestat speranța ca statele din regiune să-și intensifice legăturile cu statul israelian.

“Suntem în contact cu multe țări din regiune și nu numai, din Orientul Mijlociu și, desigur, din Africa. Sper ca aceste eforturi, precum cele care s-au realizat până acum, vor da roade.”, a mai declarat Cohen.

Întrebat despre situația Emiratelor Arabe Unite de a normaliza legăturile cu Israelul în absența unui acord pentru pace între statul evreu și palestinieni, acesta a apreciat: „Acest lucru nu ar trebui să fie nici obstacol, nici, în opinia mea, condiție pentru continuarea contactelor în direcția creării de legături bilaterale între noi și țările din regiune.”

De asemenea, întrebat dacă mai multe țări vor anunța în curând acorduri de pace cu Israelul, șefului serviciului extern israelian de informații a menționat că își dorește foarte mult acest lucru, apreciind-o ca oportunitate de a spune tuturor cetățenilor, inclusiv personalului din cadrul Mossad, care lucrează zi-lumină în cadrul acestui proces lent, dar foarte ordonat al relațiilor bilaterale între țările din Orientul Mijlociu și a celor din Africa.

„Suntem în contact cu oricine este, desigur, dispus să vorbească cu noi. Aceasta este o perioadă diferită pentru mine – acorduri istorice care au o semnificație strategică pentru profunzimea strategică a statului Israel la toate nivelurile: securitate, intelligence, economic, agricol și așa mai departe. Există o mulțime de lucruri pe care le putem face cu acele țări. Unele dintre aceste acorduri au fost deja semnate. De acum înainte, cred că statul Israel merge în direcţia corectă.”, a declarat Cohen.

Sursa: http://www.israelnationalnews.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *