Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei: ”CIA, principalul oponent”

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) consideră CIA principalul său oponent, a declarat directorul SVR, Serghei Narîșkin, într-un interviu oferit RIA Novosti, la data de 03.11.2020.

Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei a explicat cine este principalul său oponent și ce relații întrețin cu CIA.

“Da, pentru că serviciile de spionaj din Statele Unite, în primul rând CIA, sunt printre cele mai puternice servicii din lume. Iată de ce pentru noi colegii din CIA sunt principalii oponenți”, a declarat Narîșkin într-un interviu oferit directorului general al AIP Rossiya Sedognya, Dmitri Kisiliov.

Totodată, el a ținut să adauge că ambele servicii continuă să facă un schimb de informații, în calitate de parteneri. În special, acest lucru vizează comunicarea pe subiectele combaterii terorismului. O astfel de practică, menționează șeful SVR, există în întreaga lume.

“Până în prezent menținem relații de parteneri cu colegii noștri din CIA, facem schimburi de informații, în special pe subiectul combaterii terorismului internațional. O astfel de cooperare exista, practic, la nivelul tuturor celor mai mari servicii de informații din lume”, a spus Narîșkin.

Potrivit directorului SVR, școala rusească de spionaj se află pe primele trei cele mai eficiente servicii din lume.

“Școala noastră de informații este una din cele mai importante din lume. E ca și în cazul școlii de balet rusesc sau școlii sovietice și rusești de matematică, de științe matematice. E un fapt obiectiv”, consideră Narîșkin.

Sursa: ria.ru

Sursa foto: evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *