Serviciile de informaţii germane: “China a pus presiune asupra OMS”

Menționam anterior, că, la 03 mai a.c., Potrivit AFP, șeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a declarat, anterior, că deţine “dovezi imense” care arată că virusul, de origine naturală, provenea dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan, deşi a recunoscut că nu are o “certitudine” în acest sens. Pompeo nu a dezvăluit însă niciuna din aceste dovezi, aşa că această teză, care nu a fost confirmată public de serviciile de informaţii americane, se bazează deocamdată doar pe aceste suspiciuni.

Der Spiegel a menționat, la 08 mai 2020, prin citarea unui raport confidenţial destinat ministrului Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, elaborat de serviciul de informaţii german BND, că aceștia califică explicaţiile drept o încercare a preşedintelui american Donald Trump “de a deturna atenţia de la propriile erori şi de a redirecţiona furia americanilor spre China”.

Conform postului public de televiziune german NDR, serviciile de informaţii germane au pus de asemenea sub semnul întrebării existenţa unui raport al Alianţei ‘Five Eyes’ între agenţiile de informaţii anglo-saxone (SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelanda), evocat de presa australiană.

Oficiali ai BND au explicat într-o reuniune cu uşile închise cu deputaţi că ţările Five Eyes le-au spus că “nu au cunoştinţă de un astfel de document”, afirmă NDR.

În schimb, serviciile de informaţii germane au criticat China pentru că a pus presiune asupra OMS să întârzie emiterea avertizărilor privind coronavirusul, adaugă Der Spiegel.

Mai multe informații pot fi obținute aici: www.cnbc.com

Sursa foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *