Sunt testați spionii români pentru COVID-19?

La 15 aprilie a.c., Guvernul britanic a publicat pe site-ul gov.uk, repere de testare pentru depistarea infecției cu COVID-19, constituite într-un ghid ce include criterii de eligibilitate a persoanelor și modalități de testare.

De atunci, executivul britanic a actualizat (17 aprilie a.c.) lista extinsă a anagajaților din prima linie eligibili pentru testarea cu privire la infecția cu COVID-19 în Anglia și informații despre diferitele opțiuni de testare care sunt dezvoltate. Mai mult de-atât, a updatat (24 și 28 aprilie) lista angajaților de bază („essential workers”) care pot solicita un kit de testare pentru identificarea infecției.

Pe lângă angajații din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) și a celor din domeniile sănătății și asistenței sociale indicați în listă, se mai numără jurnaliștii care acoperă subiectul coronavirus și personalul cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.

Ne putem întreba când și dacă va fi inițiat un astfel de program de testare la cerere a angajaților serviciilor de informații mioritice (SRI, SPP, SIE, STS) și a celor din cadrul Ministerului de Interne sau Ministerului Apărării Naoționale.  

Dar, spunea cineva „nu este răspunsul cel care luminează, ci întrebarea”. Un exemplu edificator în acest sens este și cel în care nu avem dreptul de a ști care sunt membrii Grupului de Comunicare Strategică/ GCS, „întrucât componența GCS variază în funcție de evoluția situației operative înregistrate pe teritoriul României”, potrivit MAI.

Așă că, nu o să adresăm întrebări stupide, dacă nu ne dorim răspunsuri pe măsură.

Sursa foto:dots.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *