Comandantul armatei americane: Noul coronavirus este probabil, dar nu sigur, natural

Marți, 14 aprilie, la o întâlnire cu presa în sediul Pentagonului, Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane, citat de Reuters, a declarat că potrivit informaţiilor obţinute până acum de agențiile de informații ale Statelor Unite, coronavirusul este probabil – dar nu cu siguranţă – natural şi nu produs într-un laborator din China.

Observaţiile comandantului cu funcţia cea mai înaltă din forţele armate americane ar putea alimenta speculaţiile despre originea virusului, respinse de China ca teorii ale conspiraţiei, inutile pentru combaterea pandemiei de COVID-19, apreciază Reuters.

,,Există multe zvonuri şi speculaţii în multe feluri de presă, bloguri etc. N-ar trebui să fiţi surprinşi că am ajuns într-adevăr interesat de asta şi că a trebuit să studiez cu atenţie multe informaţii secrete. Şi în acest moment aş spune doar că sunt neconcludente, deşi majoritatea dovezilor par să încline spre natural. Dar nu ştim sigur”, a spus generalul, potrivit Agerpres.

Mai multe informații pot fi vizualizate aici: reuters.com

Nu putem fi siguri că probabil are dreptate, însă există o posibilitate destul de mare ca fiecare ipoteză emisă de oficiali sau reprezentanți ai serviciilor de informații să fie parțial adevărată. Mai ales dacă ținem cont că aceștia au acces la informații secrete ce aduc cu ele schimbarea sau menținerea unor scenarii. Rămâne de văzut dacă presa va avea  acces la o porțiune din adevărul cunoscut de instituțiile de intelligence. Fie că este vorba de ceva probabil sau mai puțin sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *