General SBU, spionaj în favoarea Rusiei

Scriam zilele trecute că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat, la Kiev, o reţea de ştiri false despre coronavirus, formată din persoane care acţionau la comanda Rusiei  (aici https://intellarena.com/sbu-a-destructurat-o-retea-de-fake-news-despre-coronavirus/) și că Serviciul de informaţii al armatei ucrainene a informat Ministerul Apărării de la Kiev cu privire la nereguli ale rebelilor din Donbas (aici https://intellarena.com/serviciul-de-informatii-al-armatei-ucrainene-a-informat-ministerul-apararii-de-la-kiev-cu-privire-la-nereguli-ale-rebelilor-din-donbas/).

Generalul Valeri Şaitanov

Astăzi atragem atenția asupra informației apărute ieri în presa urcraineană, potrivit căreia Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunțat arestarea unuia dintre generalii săi, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei.

Valeri Șaitanov, “suspectat de înaltă trădare și de planificare de atentate, a colectat și transmis părții ruse” informații legate de operațiunile serviciilor secrete ucrainene în estul Ucrainei, unde are loc un conflict armat între Kiev și separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova.

“Dovezi incontestabile”, printre care înregistrări audio și video arată de asemenea că Valeri Șaitanov “a planificat atacuri teroriste în Ucraina (…), la ordinul serviciilor secrete rusești”, potrivit comunicatului.

Mai multe detalii pot fi accesate aici: https://uk.reuters.com

Nu putem să nu admitem că zicala bengaleză conform căreia „oricât ai parfuma o cârtiță, mirosul urât tot nu dispare”, se prea poate potrivi în acest caz, a cărui reușită vine în încununarea eforturilor și vigilenței serviciilor de intelligence din Ucraina.

Sursa foto: http://www.wirenewsfax.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *