Directorul agenției de informații de top a Coreei de Nord, înlocuit de Kim Jong-Un

O acțiune aparent neașteptată a liderul nord-coreean Kim Jong-Un a fost indicată miercuri, 13 mai a.c., de sursele de coreene și preluată de cele internaționale. Acesta i-ar fi înlocuit pe șeful principalei agenții de informații din statul nord-coreean Jang Kil-song, și pe comandantului Suprem al Gărzii, care este responsabil de protejarea lui și a familiei sale, Yun Jong Rin.

Potrivit cotidianului „Korea Herald”, în luna decembrie 2019, Kim Jong-Un a decis plasarea lui Rim Kwang-il în locul lui Jang Kil-song, în funcția de director al agenției de informații de top a Coreei de Nord, Biroul general pentru recunoaştere. În decembrie 2019, Rim Kwang-il a fost numit membru al Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor aflată la guvernare.

Generalul de armată Yun Jong-Rin, care fusese garda de corp a liderului nord-coreean din 2010, a fost înlocuit de Kwak Chang Sik, acesta devenind comandant al Gărzii Supreme. Yun Jong-rin este, de asemenea, un membru al comitetului central al partidului de guvernământ.

Mai multe informații pot fi vizualizate aici:  koreaherald.com

Sursa foto: mbsnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *