Oficiali columbieni de top din domeniul militar, demiși în urma unor acuzații de spionaj

Potrivit “El Tiempo”, ataşatul militar al Columbiei la Washington, colonelul Juan Esteban Zapata, se numără printre cei 12 oficiali ai armatei care au fost demiși în urma unui scandal important de spionaj.

Ministrul Apărării, Carlos Holmes Trujillo, a anunțat, la 09 mai a.c., că înlăturarea din funcție a oficialilor a fost cauzată de folosirea resurselor americane de către Armata Națională pentru a spiona jurnaliști, politicieni, ONG-uri și chiar oficiali guvernamentali de top.

Publicația “Colombian Reports” precizează că Juan Esteban Zapata face parte din cei 4 oficiali din domeniul militar care își desfășurau activitatea alături de generalul Juan Pablo Amaya, fratele directorului agenției de informații DNI, agenția de spionaj care îl informează, în mod direct, pe președinte.

Un alt oficial de top din domeniul intelligence-ului militar, generalul Gonzalo Garcia, a fost, de asemenea, concediat, potrivit ziarului “El Espectador”.

Garcia a fost concediat după ce generalul Luiz Navarro, comandantul Forțelor Armate, a constatat „eșecuri, nerespectarea protocoalelor și procedurilor”.

Mai multe informații pot fi obținute aici: colombianreports.com

Sursa foto: colombianreports.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *