Raport emis de puternica alianță de intelligence “Five Eyes”: “China a mințit, a ascuns și a distrus probe…”

Scriam, acum câteva zile, că Departamentul condus de Directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii (DNI) din SUA, ODNI (Office of the Director of National Intelligence), a emis un comunicat, la 30 aprilie, privind originea COVID-19. Comunitatea de informații din Statele Unite ale Americii nu este de părere că noul coronavirus este creat în laborator sau modificat genetic. Aceasta va continua să examineze riguros informațiile și informațiile emergente pentru a determina dacă focarul a avut la bază contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident la un laborator din Wuhan”.

Potrivit Daily Telegraph Australia, în acest week-end, jurnaliștii de la Saturday Telegraph au intrat în posesia unui material de cercetare/ dosar de 15 pagini, elaborat de agenţiile de informaţii anglo saxone – aflate sub umbrela organizaţieiFive Eyes” (din care fac parte SUA, Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă.), care concluzionează că regimul de la Beijing a minţit şi a suprimat sau a distrus în mod intenţionat dovezi în timpul primelor zile ale focarului virusului Wuhan şi constată că cercetătorii chinezi au studiat şi au creat coronavirusuri mortale de liliac.

Potrivit epochtimes-romania.com, o temă cheie a dosarului alcătuit de “Five Eyes” este că neglijenţa şi minciunile regimului comunist chinez au dus la „periclitarea altor ţări”, în timp ce Partidul Comunist chinez a redus la tăcere sau a făcut să „dispară” medicii care au încercat să transmită veşti despre epidemia care exploda în China.

În dosar se menţionează, de asemenea, că regimul comunist a făcut presiuni cu succes asupra UE pentru a pondera textul unui document privind dezinformarea chineză şi a ameninţat Australia în momentul în care premierul său a cerut investigaţii privitoare la originea virusului.

Datele cheie ale muşamalizării focarului de către regimul comunist de la Beijing:

9 noiembrie 2015: Institutul de Virologie Wuhan publică un studiu care relevă că cercetătorii săi au creat un nou virus în laborator.

6 decembrie 2019: La cinci zile după ce un bărbat a prezentat simptome asemănătoare unei pneumonii, soţia lui o contractează şi ea, ceea ce sugerează transmiterea de la om la om.

27 decembrie: Autorităţile de sănătate din China afirmă că o nouă boală, care a afectat aproximativ 180 de pacienţi, este cauzată de un nou coronavirus.

31 decembrie: Autorităţile chineze responsabile de cenzura pe internet încep să blocheze termeni de pe social media, cum ar fi pneumonia necunoscută Wuhan.

1 ianuarie 2020: Opt medici din Wuhan care avertizaseră despre noul virus sunt reţinuţi şi condamnaţi.

3 ianuarie: Cea mai înaltă autoritate sanitară a Chinei emite o notă în care se cere păstrarea secretului referitor la noul virus.

5 ianuarie: Comisia municipală de sănătate din Wuhan blochează actualizările zilnice privind noile cazurile. Actualizările sunt oprite până pe 18 ianuarie.

10 ianuarie: Oficialul comunist Wang Guangfa, spune că focarul este „sub control” şi, în mare parte, o „stare uşoară”.

12 ianuarie: Laboratorul profesorului Zhang Yongzhen din Shanghai este închis de către autorităţi pentru „rectificare”, la o zi după ce a transmis date despre secvenţele genomice în exteriorul Chinei.

14 ianuarie: Şeful Comisiei Naţionale de Sănătate a Chinei, Ma Xiaowei, îi avertizează în mod privat pe colegi, că focarul va deveni, probabil, un eveniment major de sănătate publică.

24 ianuarie: Funcţionarii din Beijing împiedică Institutul de Virologie Wuhan să transmită eşantioane cu probe Universităţii Texas.

6 februarie: Cenzorii online înăspresc controalele pe platformele de socializare.9 februarie: Dispare cetăţeanul-jurnalist şi omul de afaceri local Fang Bin care raporta despre numărul mare de morţi din Wuhan.

Cine face parte din “Five Eyes”:

  • The Office of the Inspector-General of Intelligence and Security of Australia
  • The National Security and Intelligence Review Agency of Canada
  • The Office of the Intelligence Commisioner of Canada
  • The Commissioner of Intelligence Warrants and the Office of the Inspector-General of Intelligence and Security of New Zealand
  • The Investigatory Powers Commissioner’s Office of the United Kingdom
  • The Office of the Inspector General of the Intelligence Community of the United States

Mai multe informații pot fi consulatate aici: www.dailytelegraph.com.au

Mai multe date despre “Five Eyes”: dni.gov

Sursa foto: visualhunt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *