SRI face angajări!

Vești bune pentru cei care își doresc să lucreze într-una dintre instituție cu atribuții în asigurarea securității naționale. SRI a anunțat că face angajări, iar pentru posturile acestea candidații nu trebuie să aibă studii superioare. Conform unui comunicat oficial emis de către instituție, SRI este în căutarea unor cunoscători de limbi străine, mai puțin utilizate în România.

Anunțul Serviciului Român de Informații publicat pe pagina de facebook dar și pe site-ul instituției este următorul:

“În perioada următoare, SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție.

Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma “LINGVIST – NUME PRENUME”. De asemenea, candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane.”

Tot pe pagina de facebook SRI anunță că: “Din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”.

Cei care își doresc să ocupe un post în cadrul Serviciului Român de Informații trebuie să promoveze etapele de verificare și selecție impuse de instituție și să îndeplinească o serie de condiții de încadrare, valabile pentru orice aplicare la un post în SRI:

-să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

-să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;

-să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;

-să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;

-să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;

-să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;

-să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

Le urăm mult success tuturor celor interesați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *